Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
23
24
26
27
28
29
30
 
  JUNI 2020  
Misjonsmøte på Å Misjonshus
Bønnemøte på Å Misjonshus
Bønnemøte på Å Misjonshus

Velkommen til 17. maifest!

17.05.2020

Hjertelig velkommen til årets 17. maifest, som dette året ikke er på Å Misjonshus, men her på nettsiden i stedet. Håper du kan få en liten følelse av en tradisjonsrik 17. maifest, som vil inneholde en del av det en nasjonalfest til vanlig har på programmet. Det er veldig kjekt at du har funnet veien hit! Når situasjonen er som den er i landet vårt, og i verden forøvrig, får vi gjøre det beste ut av det, alle sammen. Så gratulerer med dagen, i dag feirer vi Norges nasjonaldag og gleder oss over landet vårt!

Vi skal starte festen med å se en liten presentasjon med bilder og sang, som er en bønn for landet vårt:

Norge er et vakkert land, og salmedikteren Anders Hovden var nok begeistret over norges mangfoldige skjønnhet da han skrev sangen "Fagert er landet. Nå skal vi synge denne sangen sammen med Solveig Leithaug, eller du kan velge å bare lytte. Håper du kan teksten, for her kommer det ikke noe teksting, men dette er vel kjent stoff for de aller fleste.

På 17. mai er det naturligvis også en tale for dagen, og det skal vi ha her på denne digitale festen, også. Olav Vestbøstad var veldig positiv, og sa ja med én gang han ble spurt, det er en super innstilling! Olav bor, sammen med familien, på Heimdal utenfor Trondheim, men familien har hytte ute i Åfjord. "Jeg den kjøpte frihet eier", er temaet for dagens 17. mai-tale her på Misjon i Sentrum:

Tusen takk for fine ord, Olav!

Det neste på programmet er diktlesning, som det stort sett alltid er på de tradisjonsrike nasjonalfestene våre. Halldis Reigstad er en kjent og kjær dikter, som har gitt ut mange ulike diktbøker, og her kommer et av hennes dikt. Det er et takkedikt, som handler om takknemlighet over landet vårt, og takknemlighet til Gud. 

Norge har en uslåelig natur, det må det nesten være lov til å påstå! Vi har høye fjell og dype daler, vi har en lang og frodig kystlinje, vi har øyer og skjær, vi har eng og li, og disse er ofte er dekket av vakre og fargerike blomster på denne tiden av året. Vi har bekker, elver, vann og fossefall, vi har strender og svaberg, og vi har skog og dyrket mark. Noe er sikkert glemt her, men vi har mye å glede oss over, vi som bor i Norge, det er sikkert! Målfrid Brunes Gilje er født og oppvokst i Åfjord, men har i mange år bodd i Rogaland sammen med sin mann, og hun er en ivrig hobby-fotograf. Ikke så sjelden setter hun seg på sykkelsetet på el-sykkelen sin, eller tar beina fatt på en fjelltur, og så ser hun mange flotte motiv å fange på kamera, på sine turer. Her skal dere få en smakebit av noen av bildene, sammen med nasjonalmusikk på sitt aller beste, nemlig "Våren" av Grieg:

Takk for at du stilte opp med mange flotte bilder, Målfrid!

Norge er inne i en tøff tid, sammen med de fleste land i verden, og for de aller fleste har hverdagen vært annerledes enn det normale denne våren. Noen er permitterte fra jobb, andre har mistet jobben sin helt. Barna har hatt ukesvis med hjemmeskole, og nå er spenningen hvordan alt skal gå når de er tilbake på skolebenken, igjen. Barnehagebarn har vært hjemme, men er også tilbake i barnehagen, igjen. Mange foreldre er bekymret for barna sine, men ser samtidig at de gleder seg over å få treffe vennene sine igjen. Det som kan synes vanskelig for de fleste, er at vi ikke vet hvor lang tid det tar før alt dette er over, og blir hverdagen noen sinne som den var før dette viruset satte sitt preg på hele verden. Det ligger spennende tider foran oss, og det er naturlig å føle på uro og usikkerhet for fremtiden. Men det er viktig å holde sammen i en slik tid, å være der for hverandre, og å strekke ut en hånd til de som trenger det aller mest. Vi må ikke gi opp, for det er alltid lys i den andre siden av tunellen. Og det finnes også et lys som vil gå med oss, gjennom tunellen, det er det også godt å vite.

Nå skal dere få høre to dikt som passer godt i den tiden vi nå er inne i. Det første diktet er et kjent dikt av Halldis Moren Vesaas:

Det neste diktet er skrevet av en av nåtidens mest populære poeter i Norge, nemlig Trygve Skaug:

Nå nærmer vi oss slutten på programmet på denne nasjonalfesten på Misjon i Sentrum, men det skal jo også være noen konkurranser helt til slutt. Så heng med litt videre! Vi kan, derimot, ikke ha en tradisjonsrik nasjonalfest uten å synge Fedrelandssalmen, en av de flotteste nasjonalsangene vi har, og alle 17. maifestene på Å Misjonshus pleier å avslutte med denne sangen. Her er det, igjen, Solveig Leithaug som synger, og du må veldig gjerne synge med:

Så var det tid for noen konkurranser, det passet best å ta dem helt til slutt i programmet dette året, og du kan også være med i trekningen av to fine premier, om du deltar i konkurransene:

For å være med i trekningen av premier, må du sende inn svarene på én av de to første konkurransene, eller på begge to. Svarene sender du på mail til misjonisentrum@gmail.com
Den siste konkurransen, en bilde-konkurranse, skal det ikke sendes inn noe svar på. For å se konkurransene, klikker du bare på linkene under her, og de kan også veldig gjerne skrives ut (om du har skriver tilgjengelig):

Greier du å finne de kjente personene, bak disse anagramene?

Kjenner du igjen logoene?

Finner du alle 14 feilene i bildet?

Takk så hjerteligst for at du deltok på Misjon i Sentrum sin nasjonalfest, håper det har vært en god opplevelse!

 

      Vi anbefaler: 

Å Misjonssambandsforening - © 2020 - Webmaster