del

Adventstund 2018

09. Dec 2018

2. søndag i advent inviterte Kvinnegruppa for Å Misjonshus til Adventsstund på Misjonshuset, som de har gjort i advent mange ganger tidligere. Det er koselig å samles slik på Misjonshuset i førjulstida, og det var godt med folk som hadde funnet veien til Misjonshuset denne ettermiddagen.

Det var fint pyntet, med masse engler og lys, så om en ikke hadde kommet i julestemning enda, var det gode sjanser for det denne advents-søndagen.

Lise Taraldsen ønsket velkommen, og ledet oss gjennom samlingen. Hun startet med å spille julemusikk på pianoet, og vi sang med på «Det lyser i stille grender». Etter det tente Solfrid Storsve to lys i adventsstaken, mens vi sang "Nå tenner vi det andre lys...".

Det ble sunget mange julesanger i løpet av Adventsstunden, blant annet «Mitt hjerte alltid vanker», «En krybbe var vuggen» og «Jeg er så glad hver julekveld». Innimellom sangene var det bønn, juletanker og diktlesning. Det ble snakket om at Adventsstunden er en mulighet til å roe helt ned, i det som for mange er en hektisk førjulstid, og rette fokuset på det jula egentlig handler om.

Caroline Ugedal (11 ½ år) spilte et musikkstykke på piano for oss, og fikk god applaus etterpå.

Ingjerd Mørreaunet leste noen dikt av Halldis Reigstad, og også en julefortelling, og Lise Taraldsen leste et adventstykke fra ei bok som Helga Hugdal har skrevet. Det stykket handlet om at det er viktig å rydde unna ting som sperrer utsikten, også i førjulstida. Vi må flytte unna ting, slik at vi kan se Jesus!

Det var også anledning for alle til å komme med ønskesanger, og i den forbindelse ble blant annet "Himlen i min famn" og "Lang tid tilbake hende det" sunget. Til avslutning på samlingen ble Juleevangeliet lest, og vi sang "Deilig er jorden" sammen.

Helt til slutt var det tid for mat og prat. Damene i kvinnegruppa hadde bakt masse god gjærbakst, og det var også vannbakkelse og pepperkaker på anretningsbordet.

Så var årets Adventsstund over. Det ble en fin samling, der vi fikk festet blikket på Han som kom som verdens Frelser, den store julegaven for alle som vil ta imot, Jesus.


Bilder