del

Barnas basar - 2019

25. Mar 2019

Mandag 25. mars 2019 arrangerte Yngres og Maksklubben sin årlige basar på Å Misjonshus. Barna i Yngres har laget fine gevinster i tre, blant annet kommode, gyngehest, stabbur, dukkeseng, benk m.m., og nå var kvelden kommet da disse gevinstene skulle loddes ut.

Barna hadde bedt med seg familien sin, og så var det også kjekt at så mange av de faste misjonshustraverne kom denne kvelden.

Helt til å begynne med solgte barna i Yngres lodd rundt omkring ved bordene, her gjaldt det å få inn penger og å selge mange lodd! Roald Ugedal, som er leder i Yngres, ønsket etter hvert velkommen, og fortalte at pengene som blir samlet inn på basaren, går til skolegang til et barn i Etiopia og et barn i Indonesia.

Etter at vi sang «Jeg har en venn som har gitt sitt liv» som fellessang, holdt Roald en andakt, og han snakket om da Jesus møtte barna, som vi kan lese om i Markus 10. Små barn ble båret til Jesus for at han skulle velsigne dem, men det var sikkert litt større barn der også, i samme alder som barna i Maksklubben og Yngres. Disse barna var nok spente på å se Jesus, for de hadde hørt mye om han, og hadde hørt om utrolige ting Jesus hadde gjort. Disiplene til Jesus syntes ikke Jesus skulle bruke så mye til på alle disse barna, og ville vise dem bort, men da ble Jesus sint og sa; «La de små barn komme til meg, og hindre dem ikke, for Guds rike hører barna til». Videre står det i Bibelen at Jesus sa til de voksne at uten at de ble som barn, kunne de ikke komme inn i Guds rike. Så tok Jesus barna på fanget, og velsignet dem. Roald hadde et ønske for alle som var til stede på basaren, at også vi kunne krype opp på Jesus sitt fang, og la han velsigne oss.

Etter andakten sang vi «Våg å stå som Daniel», og etterpå ble det bevertning med servering av påsmurt, boller, vafler, kjeks m.m.

Etter maten var det på tide med mer loddsalg igjen, og barna var ivrige loddselgere. Helt til slutt var det trekking av gevinstene, og det kom inn 3.500 kr. på basaren.

Da Roald takket av, minnet han på at det er plass til enda flere barn, både i Maksklubben og på Yngres, og alle er velkommen!


Bilder