del

Julesalget 2017

18. Nov 2017

Fredag 17. og lørdag 18. november 2017 ble det årlige Julesalget arrangert på Å Misjonshus. Det ble et fint arrangement, med godt frammøte og et godt resultat! Britt Lise og Øyvind Rott var med som talere.

Fredag kveld, kl. 19.00, kunne vi ønske velkommen til årets Julesalg på Å Misjonshus, og det var gledelig at ca 80 hadde møtt fram til Julesalgets sangmøte. Lederen for julesalgskomitéen, Brit Hoås, ønsket velkommen og ledet oss gjennom kvelden. Talere på årets Julesalg var Britt Lise og Øyvind Rott, og denne kvelden var det Øyvind som i andakten pekte sterkt på Jesus som den eneste veien, vår yppersteprest og vår eneste Frelser. Vi hadde ikke sangkrefter utenbygds fra til Sangmøtet dette året, men det gjør jo ingen ting når vi har så gode lokale sangkrefter som bidrar med fin sang. Det var mye fellessang, ledet av Stine Kjenes, Arnhild Saltbones og Ole Petter Skansen, og solosang av både Arnhild og Ole Petter. De to sistnevnte sang også duett, «O, Helga natt», og det var helt fantastisk å høre på! Etter møtedelen spiste vi kveldsmat sammen, og så startet vi opp salget. Det var først og fremst loddsalg denne kvelden, men det ble også solgt litt varer. Helt til slutt var det utlodding av 10 kransekaker.

Lørdag kl. 10 var de ulike komitéene på plass på Misjonshuset, og gjorde alt i stand til den store salgsdagen. Kl. 10.30 åpnet vi med sangen «Din rikssak, Jesus, være skal min største herlighet», og Helge Nilsen ønsket alle de fremmøtte velkommen. Øyvind Rott hadde en kort andakt, og vi fikk høre duettsang av Lise Taraldsen og Oddmund Sørli. Etter det åpnet salget.

Nede i kjellerstua var det salg av matvarer (lefser, kringler, julebakst, mølsgrøt, lapper, formkaker, boller, syltetøy og saft), og oppe i hovedsalen var det salg av julevarer (julepynt, ullsokker, ullgensere, kort, kalendere, stjerner, adventskalender m.m.), og mye av det var laget av misjonsfolket. I tillegg var det også boksalg. Så var det salg av lodd på barnelotteriet, kveldslotteriet og hovedlotteriet, i tillegg til at det var åresalg utover hele dagen.

Inne på bønnerommet var det aktiviteter for barna, og det var også tombola spesielt beregnet på barna.

På kjøkkenet var det mye å gjøre hele dagen. Det var bl.a. salg av kaker, påsmurt, nystekte vafler, kaffe og saft, og kl. 12.30 var det middagssalg. Da kunne en kjøpe karbonader m/poteter og grønnsaker, eller pølse m/ brød, og etter hovedretten var det lang kø for å kjøpe riskrem til dessert.

Kl. 15.00 var det Familiemøte, der Caroline Ugedal (10 år) debuterte som møteleder, og Britt Lise Rott hadde andakt. Åse Dagsvik og noen barn bidro med sang. Til slutt var det trekking av Barnelotteriet.

Kl. 17.00 var det klart for Misjonsbasar, og Roald Ugedal kunne ønske velkommen til helt fullsatt sal, der ca. 140 frammøtte fylte Misjonhuset til randen. Også i år gledet Musikkoret Håp oss med flott sang, og Øyvind Rott talte. Han snakket om hva Jesus er for oss, og den tryggheten vi har hos Jesus.

Etter talen var det matpause, og denne gangen var maten gratis. Nå skulle alt spises opp, både påsmurt og forskjellige kaker, og maten gikk ned på høykant.  Når maten var fortært, var det sluttinnspurt av salg og loddsalg, samtidig som det også var noen runder til med åresalg. I den aller siste omgangen av åresalget var det bordpynten som ble loddet ut! Så fikk vi høre mer sang av musikkoret Håp, før tiden var kommet til trekkingen, først av kveldslotteriet, og så av hovedlotteriet til slutt. Det var mange glade vinnere som fikk med seg fine gevinster hjem, men alle kunne reise hjem med stor takk i hjertet over at vi får være med i Misjonens viktige arbeid. Vi gleder oss over et bruttoresultat på kr.  238.440,-

Å være din, o Jesus, det er livet!


Bilder