del

Ny hver morgen

Av: Else Marie Ledal   -  

Er du glad i nye ting? Det kan være oppkvikkende å få noe nytt, enten det er et nytt klesplagg eller noe til huset, for ikke å snakke om en ny bil.
 
Jeg «måtte» kjøpe ny bil i april, jeg kolliderte nemlig med en fjellvegg, og bilen ble kansellert på stedet, men ved et Guds under krøp jeg nesten uskadd ut gjennom døren på passasjer siden. Håper jeg får bevare den «nye» bilen ganske lenge, for den kostet mange penger.
 
I vår tid varer ikke ting så lenge. Nesten på alle matvarer er det en «best før» dato. Store mengder mat går i bosset, selv om millioner sulter rundt om i verden.
Ellers i vår elektroniske verden blir ting fort gammelt og ubrukelig. Å reparere koster mer enn å kjøpe nytt. Stadig nye modeller og typer, ja, «kjøp og kast» er vist blitt moderne.
 
MEN, heldigvis er det noe som aldri går ut på dato, eller blir oppbrukt.
 
Det er: HERRENS MISKUNN OG TROFASTHET. I Klag.3,22-23 leser vi at den er NY hver morgen.
 
Dette får jeg glede meg over når alt omkring meg synes å forandre seg, ta slutt, eller rett og slett «går ut på dato».
 
Tenk å eie noe som varer, som er like nytt hver morgen når jeg våkner, selv om jeg gruer for den nye dagen. Ja, som det står: Din trofasthet er stor!! Takk og lov!!
 
I en sang står det: «Det gamle evangelium er like nytt i dag» Gammelt, men like nytt.
 
I vår verden, og vår tid, der alt er så usikkert og omskiftende, skal jeg få lov til å eie noe som aldri tar slutt. Guds trofasthet er stor, ja den varer evig.
 
Dette er min trøst i en hverdag som kan være ganske så uforutsigbar og vanskelig. «Han går ved min side, han leder min gang, han blir ikke trett han som jeg».
Og denne, min Himmelske Far, har lovet være med ALLE DAGER. Det betyr alle slags dager. Vi synger, «Ikke alle dager er like, Alle ei på gleder er rike….Men, hver en dag jeg kan på Jesus tro»!
 
Måtte vi huske dette når dagen synes vanskelig og tung, at «han går ved min side, han leder min gang, han blir ikke trett han som jeg».
 
Hilsen Else Marie Ledal