del

Påskeundring

Av: Reidun Sørdahl   -  

Vi har nettopp feiret påske.
 
Påskeuka er vel den viktigste uka i året når det gjelder innhold og betydning! Tenk om Jesus ikke hadde orket å fullføre den oppgaven som var pålagt ham. Da hadde vi vært en fortapt menneskeslekt, uten framtid og håp. Men Jesus gikk den tunge veien, og fullførte Guds plan.
 
Tenk på alt som skjedde disse dagene! Jeg har spurt meg selv: Hvilken dag liker jeg best?
 
Er jeg en palmesøndag-troende eller en påskemorgen-troende?
 
Ja, for jeg tror det er en forskjell på det. Det var mange som hyllet Jesus som konge med jubel og høye rop på palmesøndag. Men så kom hverdagene og skjærtorsdag og langfredag. Da var jubelen byttet ut med hån og spott , og den store flokken ropte :Korsfest! Korsfest!
 
Bare noen få gikk til graven, bare noen få sørget over at Jesus var død. Og det var bare en liten flokk som fikk møte Jesus etter oppstandelsen. Men Jesus dokumenterte for dem at han virkelig hadde stått opp og LEVER!
 
Dette ville han at vennene skulle formidle videre ,ja, til hele verden! Jesus sa selv: ”Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen ,uten ved meg” Joh.14.6. Og Johannes vitner: ”Alle som tok imot Ham, dem  gav han rett til å bli Guds barn,  de som tror på Hans navn!” Joh.1.12
 
 Hvor er jeg? Det er mitt livs viktigste spørsmål.
 
 Hvor er du? Det er ditt livs viktigste spørsmål.