del

17. mai 2024

20. May 2024

Tradisjonen tro ble det arrangert 17. mai-fest på Å Misjonshus på nasjonaldagen, tiår etter tiår har dette vært et viktig punkt på programmet for mange på 17. mai, og dette året var en fin gjeng festkledde mennesker samlet til feiring på Misjonshuset. Bordene var fint pyntet med blomster, lys og servietter i rødt, hvitt og blått, og på kjøkkenet var det ladet opp med pølser og is da festen startet kl. 18:00.

Først på programmet var det visning av fine vårbilder, fotografert av åfjordingene Knut Dreiås og Kim Roger Asphaug, sammen med nasjonalromantisk musikk av Edvard Grieg. Dette var en veldig fin start på festen, og etterpå sang vi nasjonalsangen, "Ja, vi elsker dette landet", sammen. Caroline ledet oss gjennom festen, og hun ble godt hjulpet av Henriette på tre år.

Det ble sunget en del sanger som hører med på en 17. mai-fest, blant annet "Norge i rødt, hvitt og blått" og "No livnar det i lundar", og så hadde Petter ord for dagen. Han snakket om hvor viktig kristendommen har vært i utviklingen av landet vårt, og tok blant annet utgangspunkt i det andre verset i fedrelandssalmen vår;

Vårt heimland i mørket lenge låg, 
og vankunna ljoset gøymde.
Men Gud, du i nåde til oss såg,
Din kjærleik oss ikkje gløymde;
Du sende ditt ord til Noregs fjell,
Og ljos over landet strøymde.

Etter et par "17. mai-sanger", "Fagert er landet du oss gav" og "Vi ære en nasjon, vi med", var det tid for å synge bordverset. På menyen var det pølser i brød med tilbehør, og selvfølgelig ble det is og kaffe etterpå, skikkelig tradisjonsrik 17. mai-meny.

Etter maten hørte vi Solveig Leithaugs fine sang "Eg ber for Norge", sammen med visning av bilder fra rundt omkring i landet vårt.

Det er ingen 17. mai-fest på Misjonshuset, uten leiker og konkurranser. Dette året var det blant annet bordkonkurranse, stolleken og en stafett der to og to var bundet sammen i hver etappe som stod på programmet, og det var Elise og Kim Roger som stod for denne delen av festen.

Etter ei fin stund på Misjonshuset denne kvelden, avsluttet vi med å synge "Gud signe vårt dyre fedreland" sammen.

Vil Gud ikkje vera byggningsmann,
me fåfengt på huset byggja.
Vil Gud ikkje verja by og land,
kan vaktmann oss ikkje tryggja.
Så vakta oss Gud så me kan bu
i heimen med fred og hyggja.


Klikk i kanten av bildene for å bla deg frem og tilbake