del

Adventstunda 2023

07. Dec 2023

Lørdag 2. desember inviterte Kvinnegruppa for Å Misjonshus inn til Adventstund, ei koselig stund der fokuset rettes mot julas innhold og budskap gjennom sanger, juleevangeliet, dikt og fortellinger, og tenning av lys. Det har opp gjennom årene blitt arrangert mange slike Adventstunder på Misjonshuset, der det føles godt å sette seg ned i ei travel førjulstid, senke skuldrene og få et pusterom med innhold i advent.

Lise Taraldsen ledet oss gjennom samlingen denne ettermiddagen, i en fint adventspyntet storsal på Misjonshuset. "Engler daler ned i skjul", synger vi i en julesang, og det er ikke fritt for at mange engler også har fått plass blant adventpynten denne dagen. 

Det var flere som deltok med opplesning av fine julefortellinger, i løpet av adventstunden, og flere av dem handlet om hvordan det opplevdes for gjeterne ute på Betlehemsmarkene da de fikk englebesøk denne første julenatten. Og hvordan de fikk se at alt var som englene hadde sagt dem, da de kom frem til stallen og fikk se Maria som hadde lagt det nyfødte Jesusbarnet i en krybbe.

I løpet av adventstunden sang vi også mange av de kjente og kjære julesangene, og vi gripes av innholdet i sangene, blant annet når vi synger det fjerde verset av "Mitt hjerte alltid vanker", der det står:

"Å kom, jeg opp vil lukkemitt hjerte og mitt sinn,og full av lengsel sukke;kom Jesus, dog her inn!
Det er ei fremmed bolig,du har den selv jo kjøpt.Så skal du blive troligher i mitt hjerte svøpt."                                                                                                                                                         
Til slutt i programmet ble Juleevangeliet fra det andre kapittelet i Lukas evangelium lest, og vi sang "Det kimer nå til julefest", sammen. Så var det duket et fint bord med mye god bakst til kaffen, og helt til slutt var det mat og prat rundt bordene. Det var ei trivelig stund på Misjonshuset denne ettermiddagen, og vi vil takke Kvinnegruppa som inviterte til Adventstund dette året, også!


Bla i bildene ved å klikke i høyre kant på dem