del

Bytte julegaver?

Av: Marte Ugedal   -   24. Dec 2020

Noen steder i landet er det vanlig å spørre om en skal "bytte julegaver". Vi snakker ikke om slike som drar i butikken og bytter en julegave etter julaften, fordi de ikke fikk det de ønsket seg. Nei, her er det snakk om to som bytter julegaver med hverandre, eller som vi også sier; "gir julegaver til hverandre", for å vise at de bryr seg om hverandre. Jeg gir deg min gave, som jeg har kjøpt til deg, og "bytter" den i din gave, som du har kjøpt til meg.

Tradisjonen med å bytte julegaver med hverandre, er en fin tradisjon, for den er på en synlig måte med på å vise en person at den er viktig for oss, samtidig som det går an å gi noe som mottakeren faktisk både har bruk for, og kan glede seg over.

Men det finnes et julegavebytte som er mye større og viktigere, enn slike julegavebytter mellom mennesker. Den virkelig store julegaven er det Gud som tilbyr, og den kan ikke måle seg med noe annet. Han gav oss Jesus, barnet i krybben, sin eneste sønn, som en frelser for alle som vil ta imot denne gaven. For en julegave! Tar du imot den, får du alt det du trenger for Himmel og jord!

Men Gud vil vel ikke ha noe i bytte, tenker du kanskje? Jo, det er faktisk noe Gud ønsker seg mer enn noe annet, og som bare du kan gi Ham i bytte mot julegaven han har gitt deg. Han ønsker seg hjertet ditt! Hvordan kan du gi ham hjertet ditt, tenker du kanskje? Det gir du Ham ved å ta imot den julegaven han vil gi deg; Jesus.

Hvilket julegavebytte! Vi gir Gud vårt hjerte, og samtidig våre ufullkomne liv, og i bytte får vi Jesus, og hans fullkomne liv. Ingenting vil gjøre Gud mer glad, enn å få bytte julegaver med nettopp deg!

Børudgjengen synger en julesang som heter "Julegaven", der teksten nettopp handler om den julegaven Gud ønsker å gi deg, om du vil ta imot:

Hva var det egentlig som skjedde, da Jesus kom hit ned til denne jord? Det kan være vanskelig å se det, all romantikk kan skjule skriftens ord. Men bakom glans og prakt kan du finne sannheten. Ja, julen får først mening når du møter Frelseren.

Allerede da Han lå i krybben var Guds plan og vilje meget klar: Jesus kom hit ned til jorden for å gi sitt liv. Ja, Han er julegaven i fra Gud vår far.

Hvis du vil feire dagen for hans fødsel, så ikke glem at Han er voksen nå. Han er ikke lenger i en krybbe, og dette vil Han at du skal forstå. Han gav sitt liv for deg, tok syndens straff på seg. Og fortsatt er Han julegaven i fra Gud til deg.

Det finnes ikke en julegave du har mer bruk for, enn den julegaven Gud ønsker å gi deg! Dette er Guds kjærlighetserklæring til deg, en gave som viser hvor uendelig stor verdi du har i Guds øyne. Og tar du imot denne julegaven, finner du den ekte og sanne julegleden, som fyller hjertet ditt samme hvordan omstendighetene er.

Men, jul uten Jesus har liten verdi.
Det blir som ei pakke med ingenting i.
For innhold er viktig, du tenker helt riktig.
Det blir ingen jul uten Jesus.