del

Et annerledes Julesalg-2020

22. Nov 2020

Julesalget 2020 vil gå inn i historien som et annerledes Julesalg. Smittesituasjonen i landet, grunnet Covid-19, gjorde at vi ikke kunne gjennomføre dette årets førjuls-begivenhet på den normale måten, så da måtte det løses på uvante og kreative måter. Det ble Hovedlotteri via Vipps, utebod utenfor Misjonshuset og live-sending av Misjonsfesten fra Misjonshuset. I tillegg ble det opprettet en nettbutikk, der folk kunne kjøpe ulike varer som ellers ville blitt solgt på Julesalget.

Alle var nok spente på hvordan dette skulle gå, og i ettertid må en kunne si seg fornøyd med det vi fikk til! Julesalg ble det i år også, selv om det ble annerledes, og vi er godt fornøyde med summen av penger vi greide å samle inn. Resultatet er ikke klart enda, da det fortsatt foregår salg i nettbutikken, men i løpet av desember vil totalbeløpet være klart.

Dette året kunne vi ikke gå rundt på dørene til folk og selge lodd på Hovedlotteriet, så i stedet ble det sendt ut en flyer i postkassene med info og oppfordring til å kjøpe lodd via Vipps eller nettbutikken. I tillegg ble det solgt lodd og Julekalendere ved salgsbord på Årnes Handel, Parken kjøpesenter og Å butikksenter. Det ble solgt lodd for 85.000 kr, noe vi er godt fornøyde med. I hovedpremie dette året kunne en enten velge en 55" Smart-TV, eller et Husqvarna kombiskap.

På selve "julesalgsdagen" 14. november, var det rigget til utebod utenfor Å Misjonshus, som holdt åpent fra 12:00 - 15:00. Der ble det blant annet solgt diverse bakervarer, syltetøy, saft, kaker og elgkjøttkaker, i tillegg til juleheftet "Evangelisten". Nedenfor salgsboden var det tegnet opp sirkler med smittevennlig avstand, slik at folk skulle holde "meteren" i køen. Gledelig var det å se at folket kom for å kjøpe varer, også dette året! Det var fyrt på i bålpanna ved siden av uteboden, og så ble det solgt nystekte lapper og kaffe til de som ville ha. Til sammen ble det solgt for ca. 24.000 kr utenfor Misjonshuset denne dagen, og det var nesten mer enn forventet!

Klokka 17:00 var det klart for sending av digital Misjonsfest fra Å Misjonshus. Sendingen kunne ses live her på Misjon i Sentrum, og det var virkelig spennende å se hvor mange som fulgte med på Misjonsfesten. I løpet av sendingen var det godt over 100 enheter sendingen ble vist på, og det satt nok også flere sammen rundt en enhet, så vi tror i alle fall det var 200 som var innom Misjonsfesten dette året. Det er veldig gledelig! For de som var inne på Misjonshuset for å gjennomføre sendingen, var dette ekstra spennende. Helge og Øyvind satt bak "spakene", Roald ledet, det var sang av Lise & Oddmund, Øyvind Rott hadde en fin andakt, Arnhild & Ole Petter m/band hadde mini-konsert og Kim Roger geleidet oss gjennom Kransekakelotteriet og avslørte også vinnerne på Hovedlotteriet. I tillegg var det et live-intervju av Julesalgs-sjefen, Barbro, som var på jobb ute i Nordsjøen. Noe av det som var mest spennende, var å se om folket som satt hjemme og kikket på, ville kjøpe lodd på Kransekakelotteriet, og gjett om de gjorde! Det ble solgt lodd for 7.000 kr på kransekakene, og det er faktisk ny rekord for Julesalget. Misjonsfesten ble avsluttet med fellessangen som alltid blir sunget til slutt på Julesalgets Misjonsfest; "Å være din, o Jesus, det er livet!"

Alt i alt er vi veldig fornøyde med gjennomføringen av årets Julesalg, og vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt på alle vis! En ekstra takk går til dere som har kjøpt lodd og varer dette året, også! Dere har bidratt til at vi, på tross av korona-situasjonen, vil få et fint resultat på årets Julesalg. Om du følger med i tiden fremover, vil det endelige resultatet bli offentliggjort her, om en stund...

Nettbutikken er åpen ut november, og den finner du her.

Fikk du ikke med deg den digitale Misjonsfesten? Den kan du se et redigert opptak av, her:


Bilder fra Julesalget (klikk for større bilder)