del

Julesalget 2022

16. Nov 2022

Fredag 11. og lørdag 12. november ble det arrangert Julesalg for Misjonssambandet på Å Misjonshus. Etter lang tid med planlegging og forberedelser, var det endelig klart for å pynte og stille ut varer i forkant av salgsdagene. Det kommer misjonsfolk fra ulike steder på Fosen for å hjelpe til, så Julesalget er et godt samarbeid mellom ulike misjonsforeninger i området. Barbro Ugedal var leder for julesalgskomitéen også dette året, og gode medhjelpere har bidratt med både varer, loddsalg, rigging på Misjonshuset og matlaging i tiden før selve Julesalget.

Det er tre ulike lotterier på Julesalget, både HOVEDLOTTERI, KVELDSLOTTERI og BARNELOTTERI, og hovedlotteriet blir det solgt lodd på også i forkant av Julesalget. Det er også et "kransekakelotteri" fredag kveld, der det loddes ut mange kransekaker til heldige vinnere. Det er alltid mange fine gevinster å vinne på de ulike lotteriene, og på Hovedlotteriet gikk det blant annet an å vinne en kjøkkenmaskin med tilbehør, en reisekoffert, en vakumpakker og mye mer. Kikker du på videoen over, ser du gevinstbordet for hovedlotteriet. I tillegg til lotteriene, ble det solgt mange omganger med "årer", der det også var fine gevinster å vinne.

Ved salgsbordene kan en kjøpe mye ulikt, og det er en god idé å sikre seg både hjemmebakt julebakst og julegaver til familie og venner på Julesalget. På bildene under kan du se noe av det som var til salgs, blant annet julebakst, saft, kaker, bøker, strikkede plagg og sokker, kalendere, t-skjorter, barneklær, matter og ryer, vesker og julekort + mye mer. I tillegg selges det en adventskalender til inntekt for Julesalget, der de som kjøper den er med i trekningen av fine gaver hver dag i hele advent.

På et siderom til hovedsalen var det aktiviteter for barna, med tombola og pynting av pepperkaker. Hjerter i pepperkakedeig var stukket ut og stekt på forhånd, så barna kunne pynte dem med nonstop og annet godt. 

Hele lørdagen under Julesalget er det også åpen café på Misjonshuset, der det går an å kjøpe seg mye godt å spise. Det er bakst, kaker, vafler, riskrem, sushi, middag m.m., så ingen skulle behøve å gå sultne hjem etter å ha tilbragt noen timer på Misjonshuset under Julesalget.

Johannes Selstø var med som taler på Julesalget dette året. Ole Petter Skansen og Yu-Lin deltok med sang og musikk både fredag og lørdag, og sang blant annet "O store Gud" på fire forskjellige språk! Musikkoret Håp bidro også med sang på Misjonsfesten på slutten av Julesalget. Johannes Selstø snakket i talen på Misjonsfesten om at for å drive misjonsarbeid, er vi avhengige av at alle leddene fungerer. Johannes, som har vært misjonær i Kenya, anskueliggjorde dette med å fortelle om hvordan masaiene henter opp vann fra veldig dype brønner. De går ned til ulike trinn i brønnen, og sender skinnsekker med vann fra den ene til den andre, fra bunnen og opp til overflaten. Om det mangler en person på et trinn, går det ikke an å hente opp vannet. Slik er også misjonsarbeidet avhengig av at vi er trofaste på vår post, i de oppgaver Gud har tenkt oss til. Vi er alle, som masaiene, avhengige av vann, men gjennom misjonsarbeidet vil vi fortelle om hvem som gir oss det levende vannet, Jesus, slik han gav kvinnen ved Sykars brønn det levende vannet, der hun fikk  tilbud om både tilgivelse og et nytt liv. I dette perspektivet er det fint å tenke på at vi med Julesalget i Åfjord også er med på å samle inn penger slik at flere kan få drikke av det levende vannet Jesus vil gi.

På slutten av Misjonsfesten er det trekning av både Kvelds- og Hovedlotteriet, mens Barnelotteriet ble trukket på Familiemøtet lørdag formiddag. Og så er det gratis mat til alle fremmøte mot slutten av festen!

Sangen Å være din, o Jesus, det er livet!" runget utover Misjonshuset som avslutning på Julesalget, også dette året. Det er stort å få høre Jesus til, og også få være med i det viktige misjonsarbeidet med å bringe Jesus ut til hele verden!

En stor takk til alle som har bidratt i forbindelse med årets Julesalg på Å Misjonshus! Takk også til dere som har kjøpt lodd og handlet varer, slik at vi fikk samlet inn et stort beløp til misjonen også dette året. 

Det ble sendt kr. 187 000,- til misjonen fra Julesalget, ett godt resultat!


Bilder fra Julesalget