del

Julesalgsglimt 2023

14. Nov 2023

10. og 11. november ble det arrangert Julesalg på Å Misjonshus, til inntekt for Misjonssambandet. Det er etter hvert blitt en lang tradisjon med Julesalg på Misjonshuset i Åfjord, der foreningene rundt omkring i bygda og på Fosen samarbeider om arrangementet, og for mange er dette et av årets store høydepunkt. Komiteen hadde allerede vært i sving i lang tid før selve julesalgshelga, og det er Barbro Ugedal som har vært leder i komiteen også dette året. I tillegg er det mange frivillige som bidrar på ulikt vis, både i forkant av Julesalget og på selve arrangementet, med loddsalg, baking, safting, sylting, matlaging, rigging, håndverk, strikking og mye mer.

Julesalget startet med åpningsmøte fredag kveld kl. 19:00, og det var Marita Ranheim Gilde som ledet denne kvelden. Det var mye fellessang på møtet, der Marita var forsanger sammen med Caroline Ugedal. Åshild Bliksås Sørhus var med som taler på Julesalget dette året, og hun hadde andakt for oss. Etter kveldsmaten var det kransekakeutlodding, og mange fikk sikret seg ei kransekake til jul denne kvelden, eller kanskje flere velger å spise kransekake allerede i førjulstida, de så i alle fall veldig gode ut. Det var også mulighet for å handle varer denne kvelden, og også å kjøpe lodd på Hovedlotteriet, kveldslotteriet og barnelotteriet.

Lørdagen startet Julesalget med Familiemøte kl. 11:00, der Åshild hadde andakt for barna og vi hørte om "barnas misjonsprosjekt" som dette året samler inn penger til Japan. Oddny Bliksås Frengen ledet dette møtet, og ønsket velkommen til en ny Julesalgsdag.

Ute var det rigget opp med telt, der en blant annet kunne få kjøpt mange ulike sorter bakevarer, syltetøy, saft og elgkjøttkaker, og mange benyttet sjansen til å få noe godt med seg hjem denne dagen. Inne på Misjonshuset var det salg av mye forskjellig, blant annet kranser med kongler, einer og lys, kalendere, adventskalendere, ulike handarbeider, strikkede klær og sokker, og så var det boksalg. Samtidig som salget foregikk, var det også salg på de ulike lotteriene, og så var det salg av åreomganger gjennom hele dagen, der en kunne vinne ulike gevinster for hver trekking. 

Vi må også nevne cafésalget som var åpent store deler av lørdagen, der det var mye godt og fristende å få kjøpe. Kjøkkengjengen er kreative, og de bød blant annet på Suschi, wraps, pannakotta, karbonadesmørbrød, riskrem og mange ulike slags kaker, så der var det noe for enhver smak.

Julesalget avslutter hvert år med en Misjonsbasar, og Roald Ugedal ledet basaren lørdag ettermiddag. Åshild hadde andakt for oss, og Leksvikkaran bidro med frisk og fin sang. På dette samværet er det gratis bevertning, og ingen behøvde å gå sulten hjem denne kvelden. I tillegg til noen omganger med åresalg, er det trekking av både Barnelotteriet, Kveldslotteriet og Hovedlotteriet, og du kan se hvem som var de heldige vinnerne om du klikker her

Det var godt med folk innom Julesalget dette året, også, og vi er veldig godt fornøyde med resultatet. På Hovedlotteriet solgte vi for kr. 78.500,- og på åresalget kom det inn kr. 40.000,-. Vi har ikke 100% oversikt over alle inntekter ennå, men vi regner med å sende cirka 220.000 kroner til misjonen fra årets Julesalg!

Tusen takk til alle dere som har kjøpt lodd, varer, kalendere og mat, og til alle dere frivillige som har vært med og bidra til at dette ble et veldig godt resultat! 


Klikk på høyre kant av bildet for å bla i bildene.