del

Møteuka med Magnar Grødem

08. Oct 2024

1. - 6. oktober 2024 var det Møteuke på Å Misjonshus. Hver høst arrangerer vi en møteuke, som fra gammelt av ble kalt "Offeruke", der ønsket er å få samlet inn litt ekstra penger til misjonen. Det var ekstra spennende med en, for oss, ny taler på Misjonshuset denne uka, Magnar Grødem, som har startet opp som fersk forkynner i Misjonssambandet denne høsten. Han er opprinnelig fra Nærbø på Jæren, og er en ung mann med et brennende hjerte for å spre "verdens beste nyheter" rundt omkring i Norges landstrakte land.

Møteuka startet tirsdag kveld, der Per Strømsli ledet møtet og Lise Taraldsen bidro med sang. I talen snakket Magnar blant annet om at mennesker ofte vender seg til Gud i bønn når de er i vanskelige situasjoner, slik Israelsfolket var det i ørkenen da de ble angrepet av giftige slanger. Der i ørkenen fikk de beskjed om å lage en kobberslange og henge den opp på en stang, og om de festet blikket på den, skulle de få leve. Kobberslangen ble et symbol på den frelse Jesus brakte oss gjennom sin soningsdød på korset. 

Onsdag kveld var det Rannveig Selseth som ledet møtet, Arnfinn Selseth hadde åpningsord og Lise Taraldsen bidro med sang også denne kvelden. I talen tok Magnar utgangspunkt i en av David sine salmer, Salme 34, og begynte med å fortelle litt om David sitt liv. David hadde som ung kjempet og vunnet over kjempen Goliat, han ble en hærfører og senere konge over Israel. Gjennom livet fikk David merke at Gud var med han. For oss som kristne er det trygt å leve i Guds nåde, det holder både i livet og i døden.

Ole Schjølberg ledet og åpnet møtet torsdag kveld, og i åpningen snakket han om Demas som forlot tjenesten i Guds rike, fordi han fikk denne verden kjær. Lise Taraldsen var trofast ved pianoet og bidro med sang, også på dette møtet. Magnar snakket om tolleren Sakkeus som var lav av vekst, og derfor klatret opp i et tre for å få øye på Jesus. Jesus stanset ved treet og sa til Sakkeus; "Skynd deg ned, for i dag vil jeg gjeste ditt hus"! Sakkeus ble frelst og fikk et helt nytt liv etter dette møtet med Jesus. Når Jesus kaller, må vi ikke være sene med å ta imot den frelse han vil gi. Han gir oss ALT AV NÅDE! Magnar siterte til slutt i talen fra en sang; "Men nå har jeg alt, ja, alt i Jesus! Legedom for alle hjertesår, ingen synd som ikke han forlater, ingen nød som ikke han forstår! Om jeg eier Jesus, bare Jesus, og i hele verden intet mer. Å, så eier jeg dog alt i Jesus, han som liv og overflod meg gir".

Fredag kveld var det Lise Taraldsen som ledet møtet, hun hadde også et åpningsord og bidro med sang på møtet. I talen denne kvelden fortalte Magnar om en kvinne som ble stilt frem for Jesus, fordi hun var blitt grepet i hor. De ville sette Jesus på prøve. Men der hos Jesus møtte kvinnen Frelseren, og fikk bytte sin synd mot nåde. Vi får også komme til Jesus med alle våre synder, men fikk også med den formaningen som kvinnen fikk: Gå bort og synd ikke mer! I Joh. 8, 12 leser vi; "Jeg er verdens lys, den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys". 

Lise ledet også møtet lørdag kveld, og Kari Skaldebø hadde et åpningsord ut fra Salme 139. Åse Dagsvik og Ole Schjølberg deltok med sang på møtet. I talen snakket Magnar om fariseeren og tolleren som gikk i templet for å be. Fariseeren var egenrettferdig og snakket med Gud om hvor god og flink han var, mens tolleren var ydmyk og ba om nåde. Tolleren var den som fikk motta nåde fra Gud og gå rettferdiggjort hjem. "Gud står den stolte imot, men den ydmyke gir han nåde". 

Søndag ettermiddag var det avslutningsmøte for denne "Offeruka", og Roald Ugedal ledet møtet og hadde et åpningsord. Åse Dagsvik og Ole Schjølberg deltok med sang også på dette møtet. Ut fra dagens tekst snakket Magnar om ekteskap og skilsmisse i talen, og løftet frem at det er Guds gode vilje at mann og kvinne skulle leve i ekteskap med hverandre, fordi Gud så at det ikke var godt for mannen å være alene. I ekteskapet skal mann og kvinne være ett kjød. På grunn av syndefallet lever ikke mennesker etter Guds vilje med livene sine, heller ikke når det gjelder ekteskapet. Gud er nådig og tilgir synd, men Guds gode vilje er at ekteskapet skal vare livet ut. Senere i møtet ble det gitt anledning til frie vitnesbyrd, og det var flere som grep ordet. Helt til slutt var det kaffe med mye godt til. 

I kollekt kom det inn kr. 22.800,- til misjonen denne uka, må Herren velsigne hver glad giver!

 

 

Klikk på bildene for å se dem i større versjon, og klikk i høyre kant av bildene for å bla fremover i blidene.