del

SOMMERMØTENE 2024

16. Aug 2024

Tirsdag 6. til søndag 11. august ble de årlige Sommermøtene arrangert på Å Misjonshus. Dette året var det Per Tveten og Gunnar Leif Karlsen som var med som talere på møtene, og sammen med Misjonssambandet var også Bedehuskanalen med som arrangør av møtene. Per og Gunnar bidro med både møteledelse, tale, vitnesbyrd og sang (Per) på møtene, så de lokale møtelederne hadde en enkel oppgave denne uka. Ulike sangkrefter deltok gjennom uka, og det var bevertning etter hvert møte.

Tirsdag kveld var det Roald Ugedal som ønsket velkommen til Sommermøtene, før han gav stafettpinnen for møtet videre til Per Tveten. Per har vært i Åfjord mange ganger, og er godt kjent på Å Misjonshus, men Gunnar Leif Karlsen var et nytt bekjentskap for oss i Åfjord. Per intervjuet derfor Gunnar Leif i begynnelsen av dette møtet, slik at vi skulle bli litt bedre kjent med han, også. Per er vel det en kan kalle en "sangevangelist", og han bidro med både sang på møtene. Denne kvelden satte han seg ved pianoet og sang "La meg se ditt ansikt, kjære Jesus", før Leif Gunnar hadde kveldens andakt. Han talte ut fra Apg. 15, 11, der det blant annet står; "Men vi tror at vi blir frelst ved Herren Jesu nåde", og han minnet om at vi skal få hvile i nåden hos Jesus, det holder for Gud. I avslutningen av møtet snakket Per om den rike unge mannen. Hva var det han manglet, jo, han manglet Jesus! Spørsmålet til oss som var på møtet ble; Strever vi så mye for å gjøre oss "skikket" overfor Gud, at vi glemmer at det eneste vi virkelig behøver, er Jesus?

Lise Taraldsen åpnet og ønsket velkommen onsdag kveld, før Gunnar Leif overtok ledelsen av møtet. Lise bidro også med sang, sammen med Per, denne kvelden. Salme 63, 4 var bibelverset Per tok utgangspunkt i da han holdt andakten denne kvelden; "For din miskunnhet er bedre enn livet. Mine lepper priser deg". Per minnet om at miskunnhet er trofast kjærlighet fra Gud, også når vi er troløse. Guds miskunnhet er ny hver morgen, den varer hele dagen, ja, den varer til evig tid! Spørsmålet til oss blir om vi eier dette? Møtet ble avsluttet med sangen "Det ända som bär".

Torsdag var det Ole Schjølberg som ønsket velkommen og hadde et åpningsord på møtet, og Liv, Torodd og Olea Ulvin deltok med sang på dette møtet. I Apg. 1, 8 står det; "Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende", og dette bibelverset var utgangspunktet for andakten Gunnar Leif holdt denne kvelden. Jesus ønsker at alle mennesker skal bli Guds barn, og vi som har tatt imot Jesus som vår Frelser, skal være sendebud i Jesus sted her på jorda. Vi skal være vitner om Jesus til alle dem som ikke har hørt evangeliet om hans frelse.

Barbro Ugedal ønsket velkommen fredag kveld, og åpnet møtet med å lese en andakt av Asbjørn Kvalbein. Liv og Torodd Ulvin bidro med både sang og musikk, sammen med Åse Dagsvik, på dette møtet også, i tillegg sang både Per og en ung afrikansk mann fra Rissa for oss. Gunnar Leif ledet oss gjennom møtet, og han sa blant annet at det er en veldig god vane å gå og høre Guds ord. I andakten snakket Per om at det er mange kristne som har en konkret synd som plager dem, og ikke gir dem fred. Eller en kan begynne å lure på om en kan kalle seg en kristen, slik som en er. I Bibelen hører vi om Paulus, som i lang tid hadde hatet de kristne og forfulgt dem. Han stod på mange måter først i køen av alle syndere, men etter et møte med Jesus begynte han å reise rundt og fortelle om Guds tilgivelse og nåde. Jesus har hjertelag for den ene, også for deg!

Barbro ønsket velkommen og hadde en åpning av møtet, også lørdagskvelden. Hun minnet om at vi som kristne må nytte alle de små sjanser vi får i hverdagen til å vitne om Jesus. Caroline ønsket at alle skulle synge "Boken om Jesus er boken for meg, der møter Gud meg og viser meg veg", som et vitnesbyrd fra henne denne kvelden. Per og Lise sang flere sanger sammen denne kvelden, blant annet "Vær ei bekymret, du har en Fader", og "Jesu namn, det skönaste jag vet". Gunnar Leif hadde kveldens andakt, og han snakket om at skatten vi har, er Jesus, men vi har denne skatten i et skrøpelig leirkar, vårt eget sinn. Disippelen Judas gikk sammen med Jesus i tre år, men likevel greide Satan å lokke han bort i fra Jesus. Mange som har begynt på veien sammen med Jesus, blir dessverre lokket bort. Begynt er ikke endt! -men Jesus tar i mot oss på ny og forlater oss alle våre misgjerninger. Gud sier at som øst er fra vest er dine misgjerninger langt borte fra meg. Det evige livet har vi i Jesus. "For meg er livet Kristus, og døden en vinning"!

Søndag formiddag var det siste møtet under årets Sommermøter, og Per Strømsli ønsket velkommen og hadde en åpning på møtet. Anne Lise og Arild Madsø deltok med sang, og Per sang også på dette møtet. I andakten minnet Per oss om at det ikke er våre anstrengelser som frelser oss, men det er de naglemerkede hender. Som en avslutning på andakten, sang Per en av sine sanger "Jeg hviler i nåden";

Jeg hviler i nåden hos himmelens Gud
Som sendte sin sønn med det salige bud
At synden er sonet, at alt er fullbrakt
Med det har Han tegnet den evige pakt.

Jeg hviler i nåden, og slik har jeg fred
I Ham som har sonet min synd i mitt sted
Han opprettet alt som i fallet gikk tapt
Forløste igjen det som Han hadde skapt.

Jeg hviler i nåden med alt det jeg har
Med nåtid og framtid og alt det som var
I nåden min synd og min fortid er glemt
I glemselens hav er begravet og gjemt.

Jeg hviler i nåden ved Golgata verk
Om troen er liten gjør nåden meg sterk
For nåden er større der synden er stor
Jeg hviler i nåden i tro på Guds ord.

Jeg hviler i nåden når morgenen gryr
Er trygg gjennom dagen hva enn den meg byr
Når solen går ned og Han sender meg bud
Jeg hviler i nåden der hjemme hos Gud.

Gunnar Leif takket av møtene ved å minne oss om at det holder det Jesus har gjort!

Det var godt fremmøte på Misjonshuset hele uka, og misjonsfolket var takknemlige for det Gunnar Leif og Per fikk formidlet fra Guds ord til oss. Til misjonen ble det samlet inn kr. 20.100,- på møtene, og til Bedehuskanalen kom det inn kr. 7.550,-. Vi takker Gunnar Leif og Per som tok turen til Åfjord denne sommeruka, og vi takker også alle som bidro med sang, musikk og med bevertningen på møtene.

 

Klikk for å se større bilder. Bla i bildene ved å klikke i kanten på bildene.